Aplicația Focus Sat
TV Online în aplicația Focus Sat pe orice dispozitiv smart conectat la internet, oriunde în UE
Totuși, lumea întreagă se aștepta ca Olimpiada de la Tokyo de anul acesta, în condițiile pandemiei Covid și întârzierii de un an, să nu aducă un numar prea mare de recorduri noi. Dar atleții au perseverat, iar la ediția de anul acesta 17 recorduri mondiale au fost doborâte.
Sportiva din SUA Sydney McLaughlin și-a bătut propriul record mondial la proba cursei feminine de 400 de metri cu obstacole. Coechipierul lui McLaughlin, Dalilah Muhammad, a deținut recordul mondial la această probă de 400 de metri până când McLaughlin a învins-o în calificările pentru Tokyo, cu un timp de 51,90 secunde. La Olimpiadă McLaughlin și-a depășit propriul record și a terminat cursa cu un timp de 51,46 secunde.
Yulimar Rojas, din Venezuela, a stabilit un nou record mondial în proba feminină de triplă săritură. Pe 1 august, Rojas a sărit 15,67 metri, doborând recordul de 15,50 stabilit de Inessa Kravets din Ucraina, în 1995.
Înotătorul american Caeleb Dressel și-a doborât propriul record mondial în finala masculină de 100 de metri fluture. Dressel a câștigat a treia dintre cele cinci medalii de aur ale Olimpiadei de la Tokyo cu un timp de 49,45 secunde.
Norvegianul Karsten Warholm a rămas uimit când și-a doborât propriul record mondial la 400 metri obstacole masculin. Pe 3 august, la doar o lună după ce a doborât un record stabilit în urmă cu 29 de ani, cu un timp de 46,70 secunde, Warholm și-a doborât propriul record cu un timp nou, mai rapid, de 45,94 secunde.
Shi Zhiyong din China și-a doborât propriul record mondial la haltere la categoria 73 kg pentru bărbați. Zhiyong și-a doborât recordul mondial cu 1 kilogram, ridicând un total de 364 kilograme, pe 28 iulie.
Trei recorduri mondiale la proba de ciclism feminin au fost depășite într-o singură zi, Germania câștigând în cele din urmă aurul. Germania și Marea Britanie s-au luptat dramatic în cursele de calificare și în primul tur, fiecare reușind doborârea câte unui record mondial, până când Germania a ieșit în frunte cu un timp de 4:04.242, pe 3 august.
Sportivele din China Zhong Tianshi și Bao Shanju au stabilit un record mondial în proba feminină de ciclism sprint pe echipe. Tot echipa Chinei stabilise recordul mondial la aceeași probă la Jocurile Olimpice de la Rio, în 2016. La Tokyo, Zhong Tianshi și Bao Shanju au reușit să reducă timpul înregistrat în prima rundă împotriva echipei din Lituania, cu 31.804 secunde, iar în finală au învins Germania reducând timpul probei cu încă 0,085 secunde, pentru a câștiga medalia de aur.
Lasha Talakhadze din Georgia a stabilit un nou record mondial în ultimul eveniment olimpic de haltere. La haltere pentru bărbați, categoria + 109 kg, Talakhadze a ridicat în total 488 kilograme și a doborât recordul olimpic existent.
Poloneza Aleksandra Miroslaw a depășit recordul mondial feminin la proba de cățărări. Miroslaw a escaladat peretele înalt de 15 metri în 6,84 secunde, depășind recordul anterior cu 0,12 secunde.
Tatjana Schoenmaker, din Africa de Sud, a stabilit primul record mondial individual de înot la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la 200 de metri bras, feminin. Schoenmaker a câștigat cursa cu un timp de 2:18.95, depășind un record mondial care fusese deținut de atleta din Danemarca Rikke Moller Pedersen, din 2013.
Dacă dorești să revezi ultimele competiții din cadrul Jocurilor Olimpice o poți face până duminică, 15 august, folosind funcția Restart din cadrul aplicației Focus Sat. Te poți bucura oricând și oriunde de programele pe care vrei să le vezi sau revezi! Dacă nu ești client, poți testa aplicația Focus Sat timp de 7 zile gratuit, activând unul din pachetele Play TV sau Play TV Extra.