Din 24 aprilie Focus Sat lansează în exclusivitate în România serialul „Django”, un western original, complet diferit de canoanele genului care a fost filmat integral în țara noastră. O co-producție CANAL+ și Sky Atlantic care va captiva iubitorii genului, „Django” va fi disponibl în Aplicația Focus Sat și la Focus Sat TV cu câte două noi episoade în fiecare zi de luni și joi, de la ora 21:30.
„Django” ne poartă în Vestul Sălbatic la sfârșitul anilor 1800. Sarah (Lisa Vicari) și John Ellis (Nicholas Pinnock) au fondat Noul Babilon, un oraș construit în vârful unui crater de vulcan, în care oricine, indiferent de rasă, identitate sau statut social, este primit cu braţele deschise. Liniștea din oraș este perturbată de Django (Matthias Schoenaerts), un pistolar taciturn și enigmatic care își caută neobosit fiica fiind purtat de speranța că aceasta ar putea fi încă în viață, după ce întrega sa familie a fost ucisă cu șapte ani în urmă. Acesta o găsește în Noul Babilon, pe cale să se căsătorească cu John. Sarah este acum o femeie adultă și își dorește ca Django să plece temându-se că prezența lui îi pune în pericol noua sa famile și orașul.
Texas în anii 1870-1880. Un tărâm departe de ideea faimosului „dreamland”, așa cum marea majoritate își imaginează America. O lume săracă și murdară unde progresul nu și-a făcut încă simțită prezența. Un loc desprins parcă din cavernele iadului în care sărăcia, păcatul și desfrâul par să prospere și totuși primul oraș al oamenilor liberi! O comunitate utopică unde va prinde viață povestea noastră.
„Django” este un serial cu o distribuție incluzivă ce sfidează complet normele unei povești în care acțiunea are loc în anii 1870. Deși Războiul Civil a dus la abolirea sclaviei în Statele Unite ale Americii, oamenii de culoare din statele sudiste încă mai sunt victimele sclaviei. Într-o lume lipsită de speranță, John Ellis, un adevărat vizionar cu principii progresiste construiește orașul Noul Babilon cu ajutorul lui Sarah. Aici oamenii sunt liberi indiferent de culoarea pielii lor, sexul și zeitatea la care se roagă. Însă foametea și sărăcia necruțătoare îi fac pe membrii acestei comunități să se gândească din ce în ce mai mult să renunțe la libertatea lor și să riște o viață de înrobire pentru a-și hrăni copiii. Mai mult decât atât, un nou pericol amenință orașul. Elizabeth Thurmann (Noomi Rapace), cunoscută ca „Doamna din Elmdale”, este o puritană care vânează și ucide oamenii care practică prostituția, homosexualitatea și cei călăuziți de alte divinități decât Dumnezeu. Aflând de principiile ce stau la baza Noului Babilon, aceasta își îndreaptă furia și forțele către acest oraș liber.
Un om sărac la vorbe și cu o hotărâre de neclintit, Django poartă cu el fantomele trecutului în fiecare moment al vieții. Soția și copiii săi au fost omorâți în timp ce el era pe frontul de luptă de partea Confederației. Fiind un om pragmatic, acesta a ignorat faptul că lupta pentru tabăra greșită făcând tot ceea ce era necesar pentru a-și hrăni familia. Însă nu a fost alături de ei când au fost atacați și uciși, un abis de vinovăție în care se va îneca în fiecare secundă pentru tot restul vieții sale.
Șapte ani necruțători au trecut și nici măcar o respirație fără ca el să se simtă fără valoare pierzându-și toate speranțele asupra sensul vieții, sau măcar asupra unei răzbunări neîndurătoare față de ucigași. Apoi află că Sarah, fiica sa de mult pierdută, este în viață. O speranță a mântuirii sale și o nouă șansă de a-și proteja copilul. Așa își găsește drumul către Noul Babilon.
Sarah a crezut că a rămas orfană când familia ei a fost ucisă. A avut poliomielita în copilărie, dar a reușit să meargă datorită unui ham metalic prins pe piciorul stâng. I se mai spune și „Moașa” de către locuitorii din Noul Babilon care îi cer ajutorul să-și aducă copiii în această lume. Dar tot pentru ei Sarah mai este și calea care îi ține departe de disperare, care îi aduce împreună, care îi ajută să se ridice și să lupte pentru a trăi, chiar și atunci când nu mai găsesc nicio putere.
În copilărie era foarte atașată de tatăl ei, Django, dar el a plecat pe front și a abandonat-o, iar când familia i-a fost ucisă o parte din ea a murit odată cu ei. A fost salvată de John Ellis care a crescut-o ca pe o fiică. Devenind adult, după moartea fostei soții a lui John, Sarah început să manifeste față de el sentimente asemănătoare iubirii. Împreună cu John fondează orașul Noul Babilon, un loc construit pe speranțe și vise, însă nu va lăsa pe nimeni să-l pună în pericol, nici măcar pe tatăl ei, pe care nu-l va ierta niciodată.
John și-a pierdut fiul cel mare în timpul războiului și apoi soția. Mama sa a fost sclavă pe o plantație din sud. Fiul stăpânului ei a violat-o și așa s-a născut el. Când a izbucnit Războiul Civil American s-a alăturat Armatei Uniunii și a devenit unul dintre cei optzeci de ofițeri de culoare comisionați. Dar câștigarea unui război nu este suficient pentru el atunci când oamenii continuă să sufere din pricina nedreptății. De aceea, John a fondat un oraș după imaginea și principiile sale, un oraș care oferă adăpost tuturor. Acesta locuiește acolo cu fiii săi (Seymour, Philipp și Kevin) și Sarah de care a avut grijă în copilărie și care este pe cale să-i devină acum soție. Acum un alt bărbat le perturbă liniștea, unul care atrage mereu necazuri și despre care John descoperă că este nimeni altul decât Django.
Serialul „Django” este inspirat de filmul italian omonim regizat de Sergio Corbucci (1966), un western spaghetti care i-a lansat cariera actorului italian Franco Nero și care l-a inspirat pe Quentin Tarantino să creeze „Django dezlănțuit” (2012). Franco Nero a facut parte din distribuția filmului semnat de Tarantino, iar în noua producție Canal+ interpretează rolul pastorului în două din cele zece episoade ale seriei „Django”.
„Django” a fost filmat integral în România, un tărâm ideal care are toate formele de relief și condiții climatice ideale pentru realizarea acestei super-producții western. Filmările au avut loc în mai multe locuri din țara noastră, precum craterul vulcanului din Racoș, Munții Măcinului din zona Dobrogei, Râșnov, Călugăreni, Vulcanii Noroioși și studiourile Castel Film din Snagov.
Descoperă peisajele de o frumusețe memorabilă care au dat viață serialului.
Filmările au durat 27 de săptămâni (153 de zile și nopți) și s-au construit platouri în 20 de locuri complet naturale (inclusiv 54 de case). Craterul vulcanului Racoș a fost transformat complet în orășelul western New Babylon. Echipa a folosit lemn vechi – cumpărat de la sătenii din zonă, pentru a păstra patina timpului și a ține cont de sustenabilitate – și metode arhaice, vechi de 150 de ani, pentru a ridica 54 de construcții de lemn de tip western. Scenografii au lucrat aproape trei luni la construcția complexă și au reconstituit cu acuratețe stilul clădirilor din Vestul Sălbatic american.
Au participat și actori români la realizarea serialului precum Mihai Sandu Gruia, Gabriel Spahiu, Bogdan Farcaș, Aida Economu, Claudiu Trandafir, Tiberiu Hărșan și Cătălin Constantin Gheorghe.
Nicholas Pinnok, care îl însuflețește pe John Ellis, te invită să urmărești super-producția „Django”.
Din 24 aprilie urmărește primele două episoade ale serialului „Django” în Biblioteca VOD din Aplicația Focus Sat de oriunde te afli și de pe orice tip de dispozitiv smart. Cei care nu sunt clienți Focus Sat au posibilitatea să testeze gratuit Aplicația Focus Sat timp de 7 zile.